CHD Třebíčsko Mák modrý - česká surovina pro každodenní pečení
olejnatá semena
Český modrý mák je stálice české kuchyně. Má příjemnou oříškovou chuť, krásnou vůni a skvěle se hodí do koláčů, buchet, náplní i k posypávání pečiva. Pochází z tuzemských polí a splňuje evropské požadavky na potravinářský mák, takže ho můžeš bez obav používat při běžném vaření i při domácím pečení.
Ať už připravuješ makové záviny, nudle s mákem nebo jen potřebuješ zásobu do spižírny, tenhle mák je jistota – stabilní kvalita, čerstvá chuť a všestranné použití.
Země původu: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energetická hodnota: 2 196 kJ
Kalorie: 525 kcal
Tuky: 41,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 4,7 g
Sacharidy: 28 g
z toho cukry: 3 g
Vláknina: 19,5 g
Bílkoviny: 18 g
Sůl: 0,8 g
Složení: semena máku modrého 100 %.
Surovina nebyla geneticky modifikována. Neobsahuje konzervační látky, barviva, oxid siřičitý ani siřičitany.
Výrobek může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, sezamu, obilovin obsahujících lepek a výrobky z nich.
Skladování: uchovávejte na temném, chladném a suchém místě.