Home Ořechy Kešu ořechy CHD Třebíčsko Kešu pražené solené

CHD Třebíčsko Kešu pražené solené

Skořápkové plody

CHD Třebíčsko Kešu pražené solené Skladem

Kešu oříšky pochází původem z Afriky, kde rostou na stromě ledvinovníku západním. Většina produkce se však zpracovává v Indii a Vietnamu, odkud putuje do celého světa. Chuť je jemná, máslová a sladká.

Kešu obsahují spoustu živin, antioxidantů, minerálů, vitamínů a zdravých tuků.

Úprava oříšků spočívá v pražení horkým vzduchem bez přítomnosti oleje, nezvyšuje se tak kalorická hodnota produktu.

Solené kešu skvěle doplní sledovaní oblíbeného filmu, nepokazí ani žádnou oslavu.

 

ZAJÍMAVOST: ledvinovník ve skutečnosti plodí kešu jablíčka s nepukavými plody, což jsou právě kešu oříšky ve skořápce. Jablíčka dozrávají 3 měsíce a každý kus vyprodukuje pouze jeden oříšek. Kromě ořšků se zpracovává i dužina jablíček do moštů, džemů, kompotů nebo jako krmivo pro dobytek.

 


Skladujte je v teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.

Surovina neobsahuje konzervační látky (sorbany, benzoany, atd.), barviva ani oxid siřičitý a siřičitany.

Složení výrobku: jádra kešu ořechů, sůl.

Trvanlivost výrobku: 12 měsíců od data výroby.

Země původu: Indie/Vietnam.

100g 35,80 Kč
150g 51,09 Kč
200g 63,89 Kč
250g 78,44 Kč
500g 150,41 Kč
1kg 296,03 Kč
2kg 563,91 Kč
3 kg 843,30 Kč
5kg 1.404,22 Kč
Složení produktu

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:

Energetická hodnota: 2 576 kJ
Kalorie: 615 kcal
Tuky: 46,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 9,1 g
Sacharidy: 32,6 g
z toho cukry: 5,2 g
Vláknina: 3,3 g
Bílkoviny: 15,3 g
Sůl: <0,03 g

Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: Suché skořápkové plody a výrobky z nich