Home Zdravé přílohoviny Zdravé přílohoviny CHD Třebíčsko Bulgur kyperský medium 500 g

CHD Třebíčsko Bulgur kyperský medium 500 g

Mlýnský obilný výrobek - trhanka

CHD Třebíčsko Bulgur kyperský medium 500 g NovinkaSkladem

Semena bulguru tmavě žluté barvy.

 

Skladujte při teplotě do 22°C, suché prostředí s vlhkostí do 75%, bez přímého slunečního svitu.

Země původu: Kypr, Ukrajina

32,00 Kč
Výživové údaje Složení Použití, návod k přípravě

Energetická hodnota v surovém stavu na 100 g:

Energie 1594 Kj /377 kcal

Tuky 1,9 g

z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g

Sacharidy 73,1 g

z toho cukry 0,4 g

Bílkoviny 12,6 g

Vláknina 11,8 g

Sůl 0,01 g

Složení: Loupaná předvařená drcená pšenice.

Surovina obsahuje lepek.

Jsou tři způsoby, jak si uvařit bulgur:


Vařením – v poměru 1:3 (jeden díl bulguru a 3 díly vody) na mírném ohni vaříme asi 12-15 minut. Přebytečnou vodu slijeme.

Zalitím horké vody – bulgur zalijeme horkou vodou, přikryjeme, pro udržení tepla můžeme zabalit do utěrky a necháme 25-30 min. dojít.

Bobtnáním – zalijeme studenou vodou, necháme alespoň hodinu odležet. Tento způsob je nejšetrnější, potravina si totiž uchová všechny vitaminy a minerály.