Home Mouky Ořechové mouky CHD Třebíčsko Vlašskoořechová mouka

CHD Třebíčsko Vlašskoořechová mouka

Skořápkové plody

CHD Třebíčsko Vlašskoořechová mouka Skladem

Stále větší popularitě čelí vlašskoořechová mouka, kterou získáme rozemletím vlašáků. Jedná se o zdravou alternativu pšeničné mouky a také se s ní velmi podobně pracuje.

Navíc přináší mnoho zdravotních benefitů, jako například zdravé tuky, vlákninu, bílkoviny, minerální látky a vitaním E. Hlavní předností je nulový obsah lepku - je tak vhodná pro celiaky. Je lehce stravitelná a oproti pšeničné mouce mají pokrmy připravené z ořechové mouky větší sytivost.

 

Skladujte je v teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.

Vyrobeno v ČR.

250g 73,00 Kč
500g 138,00 Kč
1kg 265,00 Kč
Výživové údaje Složení Rady a tipy

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:

Energie: 2 954 kJ/705 kcal

Tuky: 65 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 6 g
Sacharidy: 14 g
z toho cukry: 1,1 g
Bílkoviny: 15 g
Vláknina: 7 g

Sůl: <0,025 g

Složení výrobku: 100 % mletá jádra vlašských ořechů.

Surovina neobsahuje konzervační látky (sorbany, benzoany, atd.), barviva ani oxid siřičitý a siřičitany.

Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: suché skořápkové plody a výrobky z nich.

Výrobek může obsahovat stopy arašídů, sezamu, obilovin obsahujících lepek a výrobky z nich.



Ořechové mouky sají hodně tekutiny a hůře drží pohromadě, proto je vhodné je kombinovat s jinými moukami. Těstům dodávají nadýchanost a nasládlou chuť. Výborně se hodí do raw kuchyně, protože není třeba je tepelně upravovat.

TIP: Nahrazujete-li v receptu pšeničnou mouku ořechovou moukou, zvyšte množství kypřícího prášku z důvodu vyšší váhy kešu mouky.

Pokud s alternativními moukami teprve začínáte, doporučujeme v oblíbených receptech nahrazovat cca 30 % obilné lepkové mouky právě některou z bezlepkových.