Home Mouky Ořechové mouky CHD Třebíčsko Arašídová mouka

CHD Třebíčsko Arašídová mouka

Skořápkové plody

CHD Třebíčsko Arašídová mouka Skladem

Stále větší popularitě čelí arašídová mouka, kterou získáme rozemletím arašídů. Jedná se o zdravou alternativu pšeničné mouky a také se s ní velmi podobně pracuje.

Navíc přináší mnoho zdravotních benefitů, jako například zdravé tuky, vlákninu, bílkoviny, minerální látky a vitaním E. Hlavní předností je nulový obsah lepku - je tak vhodná pro celiaky. Je lehce stravitelná a oproti pšeničné mouce mají pokrmy připravené z arašídové mouky větší sytivost.

 

Skladujte je v teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.

Vyrobeno v ČR.

250g 26,40 Kč
500g 45,40 Kč
1kg 85,60 Kč
Výživové údaje Složení Rady a tipy

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:

Energie: 2 609 kJ/623 kcal

Tuky: 52 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 9 g
Sacharidy: 24g
z toho cukry: 6 g

Bílkoviny: 25 g
Vláknina: 8,2 g

Sůl: 0,01 g



Složení: 100 % rozemlená pražená jádra arašídů.

Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: arašídy.

Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, sezamu, obilovin obsahujících lepek a výrobky z nich.

Surovina nebyla geneticky modifikována, neobsahuje konzervační látky, barviva, oxid siřičitý ani siřičitany.

Ořechové mouky sají hodně tekutiny a hůře drží pohromadě, proto je vhodné je kombinovat s jinými moukami. Těstům dodávají nadýchanost a nasládlou chuť. Výborně se hodí do raw kuchyně, protože není třeba je tepelně upravovat.

TIP: Nahrazujete-li v receptu pšeničnou mouku arašídovou moukou, zvyšte množství kypřícího prášku z důvodu vyšší váhy kešu mouky.

Pokud s alternativními moukami teprve začínáte, doporučujeme v oblíbených receptech nahrazovat cca 30 % obilné lepkové mouky právě některou z bezlepkových.