Home Mouky Ořechové mouky CHD Třebíčsko Mandlová mouka jemná

CHD Třebíčsko Mandlová mouka jemná

Skořápkové plody

CHD Třebíčsko Mandlová mouka jemná AkceSkladem

Stále větší popularitě čelí mandlová mouka, kterou získáme rozemletím jader mandlí. Jedná se o zdravou alternativu pšeničné mouky a také se s ní velmi podobně pracuje.

Navíc přináší mnoho zdravotních benefitů, jako například zdravé tuky, vlákninu, bílkoviny, minerální látky a vitaním E. Hlavní předností je nulový obsah lepku - je tak vhodná pro celiaky. Je lehce stravitelná a oproti pšeničné mouce mají pokrmy připravené z mandlové mouky větší sytivost.

 

Skladujte je v teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.

Země původu: Španělsko.

250g 72,00 Kč 64,00 Kč
500g 127,00 Kč 117,00 Kč
1kg 245,00 Kč 225,00 Kč
Výživové údaje Složení Rady a tipy

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:

Energetická hodnota: 2 466 kJ/580 kcal
Tuky: 52,52 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 3,95 g
Sacharidy: 16,67 g
z toho cukry: 4,63 g
Vláknina: 9,9 g
Bílkoviny: 21,4 g
Sůl: <0,025 g


Složení výrobku: 100 % jemně rozemletá pražená jádra blanšírovaných mandlí.

Surovina neobsahuje konzervační látky (sorbany, benzoany, atd.), barviva ani oxid siřičitý a siřičitany.

Přítomnost potravinových alergenů ve výrobku: suché skořápkové plody a výrobky z nich.

Výrobek může obsahovat stopy arašídů, sezamu, obilovin obsahujících lepek a výrobky z nich.


Ořechové mouky sají hodně tekutiny a hůře drží pohromadě, proto je vhodné je kombinovat s jinými moukami. Těstům dodávají nadýchanost a nasládlou chuť. Výborně se hodí do raw kuchyně, protože není třeba je tepelně upravovat.

TIP: Nahrazujete-li v receptu pšeničnou mouku mandlovou moukou, zvyšte množství kypřícího prášku z důvodu vyšší váhy kešu mouky.

Pokud s alternativními moukami teprve začínáte, doporučujeme v oblíbených receptech nahrazovat cca 30 % obilné lepkové mouky právě některou z bezlepkových.